Yaralar İçin İlaçlar
Yaralar İçin Bitkisel İlaçlar
Belki sakarlıktan belki de yapılan bir hata sonucu vücudumuzda yaralar meydana gelmektedir. Bu yaraların evreleri ve büyüklüğü fark etmektedir. Yara deyip geçmemek gerekir. Bakımı da çok önemlidir. Temizliğine ve tedavi yöntemlerine düzenli şekilde uyulması gerekir. Doğal tedavi yöntemleri ile kurtulmak mümkündür. Yaralar için doğal tedavi yöntemleri nelerdir? Dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir? Yara çeşitleri nelerdir?
Birçok evresi ve çeşitleri bulunmaktadır. Tedavi yöntemleri de buna göre uygulanması gerekir. Açık yaralar genellikle daha çok özen isteyenlerdir. Yaraların belirtileri ise ağrı, kanama, yaranın kenarlarının ayrılması gibidir. Ayrıca ne kadar özenle bakılırsa o kadar çabuk iyileşme durumu olur. Özellikle yaranın çeşidini öğrendikten sonra uygun tedavi yöntemleri uygulanmalıdır. Doğal tedavi yöntemleri ise şöyledir.
Yara Çeşitleri
- Kesik
- Açık
- Akut
- Sıyrık
- Kapalı
- Delici
- Ezik
- Parçalı
- Kirli
Yaralar İçin İlaçlar
- Kantaron çiçeğini ezip merhem yapın. Bu merhemi yaraların olduğu bölgelere sürün. Bir süre bekleyin ve gün içerisinde tekrarlayın.
- Karabaş otunu güzelce bir miktar suda kaynatın. Kaynamış olan suyun içerisine bir miktar pekmez kaynatın. Günde 1-2 bardak tüketin. Kısa sürede yaraların iyileşmesini sağlar. Tamamen iyileşene kadar düzenli olarak devam edin.
- Tuzsuz tereyağını eritin içerisine kına ilave edin. Macun haline getirin. Bu macunu sıkıntı olan bölge ve bölgelere sürün. Özellikle kısa sürede iyileşmesini sağlar. Bir süre bekletin ve bölgeyi temizleyin.
- 1 kaç tane salatalığı rendeleyin ve içerisine bir miktar şeker ilave edin. Bu şerbeti için. İsterseniz bir kaç gün devam edebilirsiniz.
- Sarmaşık yaprağını alın ve güzelce yıkayın. Yeşil olması çok önemlidir. Yeşil olan sarmaşığı çiğneyin. Düzenli olarak tekrar edin.
- Ayrıca sarmaşık yaprağını ve dallarını güzel bir şekilde kaynatın. Kaynamış olan bu sudan günde 1-2 bardak tüketin. Ayrıca yaralar yok olana kadar devam edin.
- Özellikle hepsi 10 gr olmak üzere şap, mazı, nar kabuğu, mürdesenk, arpa ununu hepsini toz haline getirin. Toz haline gelen bu karışımı özellikle iltihaplı yaraların üzerine serpin. Gün içerisinde düzenli olarak devam edin.
- Fındığı, zerci, balı ve zeytinyağını bir kabın içerisinde dövün. Bu kaşımı macun kıvamına getirin. Bu macunun yaraların olduğu bölgeye koyun. Düzenli olarak yapın bu yaraları kısa sürede geçirir.
- Yumurta sarısını hafif pişirin. Çünkü yağı çıksın. Yumurta sarısını bölgeye koyun. Vücuttaki yaraları iyileşmesini kısa süre de sağlar.
- Sarı Kantaron yağı: Sarı kantaron yağı yaralara ve yanıklara karşı etkili bir yağ olmuştur. Kısa sürede cilde nüfus eder. Çabuk bir şekilde iyileşmesini sağlar. Ayrıca yaralarda oluşan iltihabı da yok eder. Özellikle gün içerisinde düzenli tekrar edilmesi gerekir.
- ALoevera yağı: Hücre yenileyişi özelliği bulunduğu için yaraları da kısa sürede iyileştirir. Bölgeye bir kaç damla damlatın ve pamuk yardımıyla masaj yapın. Düzenli olarak devam edin.
- Çam terabendi yağı: Antiseptik özelliği ile yaraların hızla iyileşmesini sağlar. Özellikle olan bölgelere masaj yaparak uygulayın.
Yaralar İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler
- Özellikle düzenli olarak pansuman yapın.
- Yaranın temizliğine önem verin.
- Yara küçük diye kendi haline bırakmayın.
- Yanlış kullanılan ve yanlış kremler yarları daha fazla büyütebilir.
- Ayrıca pansuman yapılırken ellerin temiz olmasına dikkat edilmesi gerekir.
- Özellikle eslenmeye de dikkat edilmesi gerekir.
- Tedavi yöntemleri düzenli olarak yapılması gerekir.
- Yaranın mikrop kapmamasına dikkat edin.
- Eğer tedavi yöntemlerinden birine alerjiniz varsa o tedaviyi kullanmayın.
- Yaraların büyüklüğüne göre tedavi uygulanması gerekir.
- Özellikle bilinmeyen ve zarar verecek yöntemleri lütfen uygulamayın.
Sitemizin diğer blok yazılarını okumayı unutmayın!
1 yorum