Vilitigo Hastalığı (Alaca)
Vilitigo Hastalığı Nedir?, Sebepleri ve Belirtileri Nelerdir?, Tedavi Yöntemleri Nelerdir?
Ciltte problemlerinden olan vilitigo hastalığı ciltte çok belli olan ve rahatsız edici bir hastalıktır. Vücutta oluşan bu büyük ve beyaz renkte olan lekeler bir bakışta belli olmaktadır. Kimi insanlar bunlardan rahatsız olurken, kimi ise farklı olduğunu düşündüğü için sıkıntı yapmamaktadır. Fakat bu hastalık öyle çabuk geçen bir hastalık türü değildir. Tedavi yöntemlerini uygulayarak ve sabırlı bir şekilde bekleyerek olacaktır. Doğal tedavi yöntemleri…
Deri üzerinde pigment kaybı nedeniyle beyaz lezyonların oluşmasına vilitigo hastalığı denir. Diğer adına alaca denir. Her yaşta görülebilir. Sıklıkla yüz, dirsekler, eller, ayaklar ve genital bölgelerde görülür. Bu hastalık ilerleyebilir de ilerlemeyebilir de bu pigmentlere bağlıdır.
Vilitigo Hastalığının Sebepleri
Sürekli sığır, dana eti yemek, hazır sosis ve sucuk gibi karışık etler ve bir yemeği sindirmeden ikinci bir yemeği yemek. Bu sebeplerden dolayı yakıcı toksinler ve atıklar karaciğer, dalak ve böbreklerin çalışmasını zorlaştırır. Bağışıklık sistemi böbrekleri korumak için bu atıkları ve toksinleri deriye gönderir. Özellikle bu sebeplerden dolayı deride hastalık oluşmaktadır. Eğer vücut bu zararlı atıkları ve toksinleri vücuttan atmazsa sedef, vilitigo veya kanserde meydana gelebilir.
Vilitigo Hastalığının Tedavi Yöntemleri
- Taze acı kavun yaprağı, acı kavun suyu, taze öğütülmüş ısırgan otu tohumu ve suyu, dövülmüş taze veya kuru incir yaprağı. İnce öğütülmüş çörekotu yağı, öğütülmüş kara hardal, öğütülmüş turp tohumu veya turunç kabuğu vilitigo bölgelerine iyice yedirilerek sürün.
- Yeşil veya beyaz çam dövün. Mersin yağı ile karıştırın merhem haline getirin bölgeye yedirin.
- Nar kabuğu, soğan kabuğu ile kaynatın ve süzün. İçine eşit miktarda ince kıydığınız pelin otu ve kınayı ekleyin 15 dakika demleyin. Tekrar süzdükten sonra pamuklu bir bezi bu suya batırın ve o bölgeye yedirerek sürün. Eski lezyonların renklerini açar.
- İlaçları sürerken ciltte kızarma, şişme hatta kanama olana kadar deriyi çimdiklemek ve kuvvetle olmak gerekir. Bu işlemden sonra yaralar üzerine zeytinyağı veya mersin yağı sürün. Özellikle bir hafta boyunca devam edin.
- 1 hafta sonra sabah akşam bu ilaçların kullanın. İnce öğütülmüş kara hardal, ılık doğal keskin sirke ile karıştırın, bu bölgelere ovuşturarak sürün. Hasta dayanabildiği sürece mümkün olduğu kadar uzun bekletin sonra yıkanır zeytinyağı veya mersin yağı sürün.
- İnce öğütülmüş çörekotu ile sirkeyi macun haline getirin ve sürün. Bir gece bekletin sonra aynı şekilde yağ uygulayın.
- Taze zakkum yapraklarını zeytinyağı ile kısık ateşte kaynatın. Yaprakları kuruduktan sonra alın ve atın. Yağa balmumu ekleyin macun kıvamına getirin. Kükürt de ekleyin ve iyice karıştırın güneş altında kalın bir tabaka oluşturun bu bölgeye sürün. Ne kadar dayanılırsa.
- Olmamış üzüm suyu ve asma filizi suyu için bu ilerlemesini durdurur. Günde 3-4 gram kadar safran yağı için.
- Zeytinyağı için ve banyodan sonra zeytinyağı ile yağlanın. Sarı kantaron yağı veya yapraklarını ezin bu bölgeye sürün. Kantaron çayı içmek te bu hastalığa faydalıdır.
Vilitigo Hastalığı İçin Zararlı Olanlar
Sığır, dana eti, pastırma gibi kurutulmuş et, sucuk, sosis, salim gibi karışık etleri yemeyin. Kızartmalar, hidrojenize yağlar, beyaz un, sofra tuzu gibi rafine edilmiş ürünleri tüketmeyin. Durgun su, kuyu suyu, göl suyu gibi hareketsiz veya hareketi az olan sular içmeyin. Tüm katkılı hazır yiyecek ve içecekleri, kavrulup bekletilmiş kuruyemişleri yemeyin.
Özellikle zararlı yiyeceklerden uzak durulmalıdır. Ayrıca düzenli kullanım çok önemlidir.
Sitemizin diğer blok yazılarını okumayı unutmayın!
Geri bildirim: Sedef Hastalığı - SAĞLIK VE GÜZELLİK