Romatizma
Romatizma
Sadece yaşlılarda değil artık gençlerde de sıklıkla görülen bir hastalık olan romatizma ömür boyu kalıcı olan hastalıklardandır. Sürekli tedavi altında olması gerekir. Bakımına göre ağırlar az yada çok olmasına göre değişir. Amaç ise ağrıları ortadan kaldırmak ve iyi bir yaşam sürdürmelerini sağlamaktadır. Belirtileri nelerdir?, tedavi yöntemleri nelerdir?, gençlerde de görülür mü?, nelere dikkat etmek gerekir?, evde tedavi yöntemleri nelerdir?
Romatizma hafife alınacak bir hastalık türü değildir. İnsanda ömür boyu devam eden bir rahatsızlık türüdür. Sadece yaşlılarda değil gençlerde de görülme olasılığı yüksektir. Ayrıca romatizma genetik yapısı da bulunduğu için çocuklarda bile olma olasılığı vardır. Düzenli olarak tedavi yöntemlerini uygulamak ve romatizmanın sevmediği şeylerden uzak durmak ayrıca ona iyi gelecek şeyleri yapmak gerekir. Tamamen ortadan kalkmayan bir hastalık olduğu için ağrıları ve etkileri en aza indirmek gerekir. Evde doğal tedavi yöntemleriyle de bu hastalığın oluşturduğu ağrılardan kurtulmak mümkündür. Evde tedavi yöntemleri ise şöyledir…
Romatizma Belirtileri
- Güçsüzlük ve halsizlik
- Nefesin daralması
- Yataktan kaydıktan sonra eklemlerde sertlik
- Özellikle eklemlerde ağrı
- Hareketlerin kısıtlı olması
- Eklemlerde şişlik
- Ellerde ve parmaklarda renk değişikliği
- Güneşe karşı duyarlı olma durumu
- Ayrıca oturup kalkarken kaslarda ağrı
- Merdiven inip çıkarken zorlanma
- Soğuk ve yağmurlu havalarda tetikleme
Romatizma İçin İlaçlar
- Havlıcan bitkisini güzelce kaynatın. Kaynadıktan sonra şeker atın ve tüketin. Şeker fazla da olmasın. Günde 1 bardak tüketilmesi yeterli olur.
- Bir miktar çörek otunu bal ile karıştırın ve sabah-akşam 1 tatlı kaşığı tüketin. Ayrıca çörek otunu yoğurt ile de karıştırıp tüketin. Yine sabah-akşam 1 tatlı kaşığı tüketin.
- Defne yapraklarını dökecekte veya havanda dövün. İçerisine bir miktar zeytinyağı ilave edin. Bu karışımı ağrıyan bölgelere masaj yaparak uygulayın. Ağrıdığı zaman uygulanması yeterli olmaktadır.
- Akırıkarha yağıda ağrılar için faydalı olan yağlar arasındadır. Akırı karha yağının ağrıyan bölgelere masaj yaparak uygulayın. Üzerine ise sıcak havlu koyun ve bir süre bekleyin.
- Göz kararı çam fıstığını, inciri, çemeni tencerenin içerisine koyun ve güzelce pişirin. Çemen kokuluda olabilir, kokusuzda olabilir. Pişirilen bu karışımı Bir gün içerisinde azar, azar tüketin. Pişmiş olduğu için bir gün sonrasına bırakmayın.
- Bir miktar kınayı, hardalı ve zeytinyağını karıştırın hamurumsu bir kıvam haline getirin. Bu hamuru romatizmalı olan yerlere ve ayak ağrıları için ayakların altına koyun.
- Üzerlik tohumunu alın bir miktar su ile kaynatın. Kaynadıktan sonra içerisine bir miktar herhangi bir sirke ilave edin. Bu karışımı ağrıyan yerlere sürün ve ovalayın. Ağrıların olduğunda kullanılması yeterlidir.
- 3-5 tane ceviz yaprağını güzel ince bir şekilde doğrayın. Ayrıca bir tencerenin içerisine koyun üzerine 3 kahve fincanı kadar su ilave edin. Haşlandıktan sonra yemeklerden yarım saat önce bir kahve fincanı için.
- Rezene bitkisini bir miktar su ile kaynatın. Kaynadıktan sonra içerisine istediğiniz bir sirkeden bir miktar koyun. Bu karışımı ağrıyan bölgelere masaj yaparak uygulayın.
- Yarım kilo suya 10 gr. zencefili ve 10 gr. havlıcanı koyun ve kaynatın. Bu karışımın içerisine az miktarda şeker ilave edin, tüketin.
- 150 gr. tereyağını, 50 gr. sarımsak yağını, 15 gr. hardalı ve 15 gr. karabiberi karıştırın ve su ile kaynatın. Ortaya çıkan yağı ağrıyan bölgelere sürün.
- Özellikle düzenli olarak sarı kantaron yağı sürün bu yağ ağrıların kesilmesini ve azalmasını sağlar.
Romatizma Hastalarının Dikkat Etmesi Gerekenler
- Özellikle soğuk ve nemli ortamlardan uzak durması gerekir.
- Ayrıca eklemlerde şişlik ve ağrı varsa fazla hareket ettirmemeli.
- Sigardan uzak durulması gerekir.
- Hastalığın artışında buz kullanın.
- Özellikle fizik tedaviyi sürekli yapın.
- Tabii ki stresten uzak durulmalı.
- Güneş yani d vitamini ihtiyacını karşılamalı.
- Sağlıklı ve düzenli beslenme.
- Özellikle fazla kilo varsa verilmesi gerekir.
Sitemizin diğer blok yazılarını okumayı unutmayın!
Geri bildirim: Havlıcan - SAĞLIK VE GÜZELLİK
Geri bildirim: Kara Lahana - SAĞLIK VE GÜZELLİK