Kansızlık
KANSIZLIK
Diğer ismi de anemi olan kansızlık özellikle Türkiye de sıklıkla görülen bir hastalık türü olduğu için birçok kişi mücadele etmektedir. Kansızlığın bir çok sebebi bulunmaktadır. Özellikle anemiye yani kansızlığa sebep olan maddelerden uzak durulması gerekir. Daha sonra tedavi yöntemleri uygulanmalıdır. Ayrıca kansızlık tedavisi uzun süren bir tedavidir bu yüzden sabırlı olmak gerekir. Anemi neden olur?, aneminin tedavi yöntemleri nelerdir?, kansızlığın sebepleri nelerdir?, Kansızlık nasıl geçer?, Anemi nasıl geçer?, Kansızlığın tedavi yöntemleri nelerdir? işte bu soruların yanıtı….
Aneminin Dış Belirtileri
- Cilt soluktur,
- Dil düzleşmiştir ve pütürleri kaybolmuştur,
- Dudak kenarında küçük çatlaklar oluşmuştur,
- Cilt kurumuştur ve pul pul olmuştur.
Kansızlığın Sebepleri
- Yanlış beslenme
- Hazımsızlık
- Demir eksikliği
- Toksin ve atıkların karaciğerde ve kanda birikmesi
- Organlarda tıkanıklık olması
- Deterjanlar ve kimyasal ilaçlar
- Romatizmal ilaçlar
- Aspirin
- Kan sulandırıcılar
- Antibiyotikler
- Psikiyatride kullanılan ilaçlardaki kimyasallar
Kansızlığın Doğal Tedavi Yöntemleri
- Beslenmeye dikkat edilmelidir.
- Yukarda belirtilen sebeplerden uzak durulmalıdır. Özellikle belirtilen ilaçlar kullanılmamalıdır.
- Karaciğer, böbrek ve kan temizliği yapılmalıdır.
- Kırmızı pancar salatası yemek ve kırmızı pancar suyu içmek, elma yemek ve suyunu içmek, ısırgan otu yemek ve suyunu içmek,
- Taze veya doğal kurutulmuş üzüm yemek,
- Bol yeşillik ve zeytin yağı tüketilmelidir.
- Demir bakımından zengin olan kaplıca sularında yıkanılmalıdır veya kaplıca suyu içilmelidir.
- Özellikle sabah güneşi altında yürüyüş yapılmalıdır.
- 5 tane inciri yıkanmalıdır ve el ile parçalanıp 1 bardak klorsuz suda 7 dakika kaynatılmalıdır. Süzülüp sabah akşam yemekten 20 dakika önce için incirleri yenilmelidir. 21 gün devam edilmelidir. Kan hücrelerini yeniliyor. Özellikle çocuğu olmayan ve kabızlık içinde etkili bir kürdür.
- 1 kg karadut, 1 kg bal karadutları ezerek suyu çıkarılmalıdır, içine 1 kg balı ilave edip ve karıştırılmalıdır. Hazırlanmış olan karışımdan sabah öğle akşam bir fincan içilmelidir.
- 2 su bardağı kara üzümü havanda dövülmelidir. 6 su bardağı su 5 parça kına kına (beze sar) 2 çorba kaşığı keçi boynuzu tozu 30 40 dakika kaynatıp kına kınayı çıkartıp tencereden, robotta çekilmelidir kavanoza koyup her gün aç karnına sabah 1 fincan akşam 1 fincan için 45 gün devam edilmelidir.100 gr üzüm çekirdeği , 50 gr polen , 50 gr ısırgan tohumu, 50 gr kına kına , 25 gr hibiskus öğütülüp 1 kg keçiboynuzu pekmeziyle karıştırın sabah akşam aç karnına 1 tatlı kaşığı yenilmelidir.
- Siyah çay azaltılmalıdır içilecekse de yemeklerden en az 1 saat sonra içilmelidir. Yemeklerle birlikte yoğurt ve ayran tüketilmemelidir vücudun demir emilimini kolaylaştırmak için c vitamini içiren doğal besinle beslenilmelidir. Özellikle c vitamini alınıma dikkat edilmelidir.
- 1 bardak kara kuru erik ,1 bardak kuru üzüm, 1 bardak hünnap meyvesini 6 su bardağı suyla 15 dakika kaynatıp sabah akşam birer bardak yemeklerden yarım saat önce içilmelidir. Fakat dikkatli içilmelidir.
- Hamile hanımlar kan değerlerinin düşmemesi için her gün 1 kaşık keçi boynuzunu veya kara üzüm pekmezi yemelidir. Hamile olmayanlarda kullanabilmektedir.
Kaynak: Aidin Salih
SİTEMİZİN DİĞER BLOK YAZILARINI OKUMAYI UNUTMAYIN!
5 comments