×

Kan Grubuna Göre Beslenme Şekli

Kan Grubuna Göre Beslenme Şekli

  KAN GRUBUNA GÖRE BESLENME ŞEKLİ NASILDIR?

Dört tane kan grubu bulunmaktadır. Bir ailede farklı kan gruplar bulunabilmektedir. Kan grupları aslında bizim vücudumuzu anlatmaktadır. O kan grubu nasıl beslenmeli neleri yemeli, neleri yememeli diye. Kan grubuna göre beslenildiği zaman vücudunuzun birçok rahatsızlığı gidecektir ve özellikle mide rahatsızlığı sorunu yaşamayacaktır. Çünkü her hastalık yemeden olmaktadır bu yüzden beslenmeye dikkat edilmelidir. Bir hastalık için doktora gidildiğinde doktor liste veriyor bu ürünleri yemeyin diyor. İşte hasta olmamak için başka beslenmeye dikkat edilmelidir. Peki, o ürünün vitaminini alamazsak diyorsunuzdur. Öyle değil o ürünün size vitamin değil zararı vardır. Aslında o ürünün mutlaka verdiği vitamini başka ürünlerde vermektedir. O vitaminleri başkasından alınması gerekmektedir. Zararlı olan vitaminleri yediğiniz zaman aslında fark edeceksiniz. Sizi ne kadar rahatsız ettiğini zor sindirildiği, bıraktığınızda ise daha sağlıklı olduğunu göreceksiniz. Kan grubuna göre beslenme şekli nasıldır şimdi ona bakalım.

 

0 Kan Grubuna Göre Beslenme Şekli 

     0 kan grubu için faydalı olan yiyecekler; kırmızı et, dana, sığır, koyun, yabani, balık, zeytinyağı, ketenyağı, ceviz, ceviz yağı, kurutulmamış kabak çekirdeği, enginar, lahana, brokoli, hindiba. Marul, çiğ ıspanak, roka, maydanoz, her türlü yeşil yapraklı sebze, pazı, turp, kırımızı pancar, kabak, bal kabak, soğan, sarımsak, zencefil, safran. Kırmızı pul biber, keçiboynuzu, köri, zerdeçal, kimyon, kuşburnu, mercanköşk, ıhlamur, keten tohumu, incir, üzüm, erik, mürdüm erik.  Kiraz, vişne, greyfurt ve suyu, karadut, karpuz, mango, bal, soda ve yeşil çaydır.  Özellikle bu yiyecekler daha fazla tüketilmelidir.

Zararlı olan yiyecekler; kırmızı et (salam, sosis, sucuk gibi), süt ve süt ürünleri, buğday ve buğday ürünleri, mısır ve ürünleri, rafine olmuş sıvı yağlar, piyasa zeytinyağları, hazır turşular, dondurma. Kavrulmuş ve bekletilmiş kuru yemişler, yer fıstığı,  kahve, siyah çay, buğday ve mısır nişastası, portakal, aloe vera, karnabahar. Ketçap, domates salçası, şarap sirkesi, bayat yiyecekler, hazır yiyecekler ve içecekler, tatlandırıcı, glikoz, früktoz, gazlı içecekler. Özellikle bu yiyeceklerden uzak durulmalıdır.

Yenilebilen yiyecekler; tavuk, hindi ve yabani kuş eti, taze yumurta, tereyağı, ara sıra kaymak, kefir, yoğurt, beyaz peynir, eski kaşar, tulum peyniri, koyun ve keçi peyniri. Susam ve susam ürünleri, kestane, fındık, badem ve badem yağı, çam fıstığı, her çeşit lahana, börülce, barbunya, fasulye, kereviz, her meyve ve sebze(yasaklanmış olanlar hariç), doğal zeytin, nohut, pirinç, ve ürünleri. Karabuğday, çavdar ve çeşitleri, nişasta buğday çeşitleri ve zararlılara girmeyen yiyecekler.

A Kan Grubuna Göre Beslenme Şekli 

   A kan grubu için faydalı olan yiyecekler; balık, zeytinyağı, yer fıstığı, ceviz, kabak çekirdeği, badem, hardal, kedi otu, ginseng, kuşburnu, papatya, kahve yeşil çay, keten tohumu, kimyon. Kekik, biberiye, börülce, fasulye, her türlü mercimek, soya ve soya ürünleri, çavdar ürünleri ve ekmeği, yulaf ürünleri ve ekmeği, karabuğday ürünleri ve ekmeği. Eski tip buğday ve ürünleri, enginar, kara lahana, marul, havuç, kabak, pırasa, ıspanak, pazı. Beyaz lahana, brokoli, sarımsak, soğan, kereviz, maydanoz ve bütün yeşil yapraklı sebzeler, kayısı. Dut, incir, üzüm, kiraz, vişne, erik, greyfurt, limon, mürdüm eriği, zencefil, pekmez, aloe vera, yer elması, magnezyum sülfattır. Özellikle bu yiyecekler tüketilmelidir.

Zararlı olan yiyecekler; her et8tavuk ve hindi hariç), karışık et(salam, sucuk, sosis gibi), deniz hayvanları(kerevit, kalamar vb), havyar. Süt, dondurma, tereyağı, herhangi sıvı yağ ve katı yağ(balık yağı, keten yağı, inek iç yağı hariç). Piyasa zeytinleri, kavrulmuş ve bekletilmiş kuru yemiş, patates, biberler, pul biber, domates salçası. Portakal ve suyu, soda, gazoz, şarap sirkesi, früktoz, glikoz, tatlandırıcı, sakız, jelatin, bayat yiyecekler, hazır yiyecekler ve içeceklerdir. Özellikle bu yiyeceklerden uzak durulmalıdır.

Yenilebilir olan yiyecekler; tavuk ve hindi eti, taze yumurta, yoğurt, kefir, koyun keçi peyniri ve sütü. Beyaz peynir, salamura peynir, eski kaşar, tulum peyniri, mozarella, kestane, badem, susam ve ürünleri. Pirinç ve ürünleri, mısır ve çeşitleri, arpa çeşitleri, barbunya, nohut, turp, kırmızı pancar,  zararlılara girmeyen sebze ve yiyeceklerdir.

B Kan Grubuna Göre Beslenme Şekli 

 

  B kan grubu, faydalı olan yiyecekler; koyun, kuzu, keçi, hindi, tavşan, ve yabani et, alabalık, sardalya. Kırmızı levrek, mezgit, morina, havyar, bey balığı, taze yumurta. Yoğurt, doğal süt, beyaz peynir, kaşar peyniri, mozarella. Koyun ve keçi sütü ve peyniri, zeytinyağı, ceviz, inci fasulye, yulaf ve ürünleri, pirinç ve çeşitleri. Yulaf ve çeşitleri, buğday ve çeşitleri, patlıcan, kereviz, kırmızı pancar, havuç. Her çeşit lahana, karnabahar, patates, her türlü biber, pul biber, maydanoz, erik, karpuz, muz, üzüm, incir, vişne, kiraz, frenküzümü, körri, reyhan, yeşil çaydır. Özellikle bu yiyecekler tüketilmelidir.

Zararlı olan yiyecekler; deniz hayvanları, tavuk ve kaz eti, dondurma, sakız, her türlü mercimek, nohut, rafine olmuş sıvı yağlar(zeytinyağı ve keten yağı hariç), kavrulmuş ve bekletilmiş kuruyemiş. Yer fıstığı, susam ve ürünleri, karabuğday ve ürünleri, enginar. Piyasadaki yeşil ve siyah zeytinler, domates, salçası, aloe vera. Hindistan cevizi, karabiber, beyaz biber, tarçın, jelatin, glikoz, früktoz, mısır şurubu ve nişastası, tatlandırıcı. Bayat yiyecekler, hazır ve yiyecekler ve içecekler, mide ve bağırsaklarda gaz yapacak her yiyeceklerdir. Özellikle bu yiyeceklerden uzak durulmalıdır.

Yenilebilen yiyecekler; her et(tavuk ve kaz hariç), tereyağı, kaymak, barbunya, beyaz fasulye, yeşil fasulye, mantar. Kabak, kestane, badem, keten tohumu, sinemaki, kekik, kimyon, keçiboynuzu, nane, anason. Çay, kahve, bal, sirke, şeker ve zararlılara girmeyen her meyve ve sebzedir.

AB Kan Grubuna Göre Beslenme Şekli  

   Ab kan grubu, faydalı olan yiyecekler; koyun ve hindi eti, kırmızı levrek, ton balığı, sardalya, morina, bey balığı, taze yumurta, yoğurt, beyaz peynir, eski kaşar, keçi ve koyun sütü ve peyniri,  karabuğday ürünleri ve ekmeği, yulaf ürünleri ve ekmeği, pirinç ürünleri ve ekmeği, yumuşak eski buğday ürünleri ve ekmeği, zeytinyağı, ceviz, yerfıstığı, zencefil, ginseng, kuşburnu, papatya, körri, yeşil çay, kimyon, keten tohumu, yeşil mercimek, salatalık, karnabahar, beyaz lahana, patlıcan, kırmızı pancar, semizotu, çiğ ıspanak, kara lahana, marul, havuç, pazı, brokoli, sarımsak, soğan, kereviz, deniz lahanası, maydanoz, her türlü yeşil yapraklı sebze, incir, üzüm, kiraz, vişne, erik, greyfurt, limon, mürdüm eriği, karpuz, ananas, yerelması, pekmez, magnezyum sülfattır. Özellikle bu yiyecekler tüketilmelidir.

Zararlı olan yiyecekler; tavuk ve her et(koyun ve hindi hariç), deniz hayvanları. Mısır ve ürünleri, çavdar ekmeği, susam ve ürünleri.  Kavrulmuş ve bekletilmiş kuruyemiş, börülce, fasulye, ayçiçeği çekirdekleri. Pul biber ve her biber, kara ve beyaz biber. Domates salçası, şarap sirkesi, enginar, turp, piyasa zeytinleri. Her türlü sıvı yağ ve katı yağ(zeytinyağı ve ceviz yağı hariç). Siyah çay, kahve, portakal ve suyu, nar suyu, muz. Avokado, aloevera, anason, hindistan cevizi, tereyağı, dondurma, süt, jelatin. Bayat yiyecekler, früktoz, glikoz, mide ve bağırsaklarda gaz oluşturan her yiyecektir. Özellikle bu yiyeceklerden uzak durulmalıdır.

Yenilebilen; arpa ekmeği, keten tohumu, kekik, nane, arpa ve ürünleri. Antep fıstığı, badem, kırmızı mercimek, beyaz fasulye. Barbunya, pırasa, domates, kayısı, dut, kavun ve zararlılara girmeyen yiyecekler, meyve ve sebzelerdir.

 

Kan Grubuna Göre Beslenme  Şekli İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler

Faydalı gıdalar aslında kan grupları içinde ilaç sayılabilmektedir. Bu faydalı olan gıdalardan karışımlar yapılıp ve ya tüketilerek hastalıklardan kurtulabilir. Zararlı yiyecekler yapıla bilinirse tamamen bırakılması yapılamıyorsa azaltılmalıdır. Çünkü o yiyecekler o kan grubundaki olan kişilerin vücuduna zarar vermektedir. Vücut o yiyecekleri zor sindirmektedir bu da mide de rahatsızlığa sebep olmaktadır. Zararlı yiyeceklerin o kan grubuna iyi gelmediği için tamamen bırakılmasında bir sakınca yoktur. Eğer herhangi hastalığınız veya alerjinin varsa doktora sormadan kullanmayınız.

Sitemizin diğer blok yazılarını okumayı unutmayın!

 

2 comments

Yorum gönder