14 Ekim 2024
Sağlık

İltihaplı Romatizma

İltihaplı Romatizma Nedir? Tedavi Yöntemleri Nelerdir? İltihaplı Romatizma Nasıl Geçer?

Birçok sebebi olan iltihaplı romatizma dışardan belli olan kemiklerin şeklini değiştiren bir hastalıktır. Sadece yaşlılarda değil gençlerde de gözükmektedir. Çok fazla belli olan ve kişiyi rahatsız edende bir hastalıktır. Genel olarak 50 yaşından sonra sıklıkla görülmektedir. Ayrıca kimi zaman kendini gösteren kimi zaman da kayıp olan bir hastalık türüdür. Erken önlem alındığında kolaylıkla kurtulmak mümkündür. Fakat erken önlem alınmadığında ilerlediğinde ise artık iltihap kendini göstermiş olur. Doğal tedavi yöntemleri de bulunmaktadır. Tedavi yöntemleri…

Yapılan testlere göre bu hastalığın kadınlarda erkelere oranla daha fazla görülmektedir. Bu yüzden kadınların kendilerine daha çok dikkat etmesi gerekir. Özellikle 50 yaşından sonra kişilerin beslenme düzenleri çok önemlidir.

İltihaplı Romatizma Belirtileri

  1. Eklemlerde tutukluluk
  2. Halsizlik ve yorgunluk hali
  3. İştahta kapalılık
  4. Gözlerde görme kaybı
  5. Eklem hareketlerinde kısıtlılık
  6. Nefes darlığı
  7. Ağrı
  8. Kızarıklık ve kuruluk ciltte
  9. Öksürük ve göğüs ağrısı
  10. Göğüs sıkışması
  11. Çabuk yorulma
  12. Eklemlerde ağrı şişlik ve kızarıklık
  13. Eklemlerde hassasiyet
  14. Ciltte solgunluk
  15. Cilt üzerinde döküntü

İltihaplı Romatizma Nedenleri

  1. Bağışıklık sisteminin kötü olması.
  2. Kadınlarda daha sık görülür.
  3. 50 yaş ilerisinde görülür.
  4. Eğer ailede varsa diğer nesiller de görülme olasılığı vardır.
  5. 50 yaş ve üstü kadınlarda fazla kilonun olması.
  6. Sigara kullanmak.
  7. Vücuda zararlı maddelerin solunması.
  8. Zararlı maddeler kullanmak.

 

İltihaplı romatizma diğer adı ile romatoid artit belli sürelerde kaybolarak yeniden meydana gelebilen bir rahatsızlıktır. Bu hastalığı hafifletmek için bitkisel tedavi yöntemleri:

İltihaplı Romatizma İçin Doğal Tedavi Yöntemleri

  • Yarım su bardağı sirke ve yarım su bardağı hakiki zeytinyağı cam bir kavanozun içine alın ve iyice karıştırın. Ardından karışımın üzerine 4 yemek kaşığı ezilmiş kafur ilave edin eriyene kadar bırakın. Ardından yünlü temiz bir bezin üzerine yeteri kadar karışımdan koyun ağrıyan bölgeye sarın. Bu işlem düzenli olarak akşam ve sabah tekrarlanarak uygulayın.
  • Yarım çay bardağı kına ve 1 yemek kaşığı hardal uygun bir kabın içine alın iyice karıştırın ve üzerine yavaş, yavaş su ilave edin. Karışımı yoğurun ağrıyan bölgeye sürün. Özellikle düzenli kullanın.
  • Bir tutam ince kıyılmış tere otu ve 1 tutam yaban pazısı karıştırın. Ve bir havan yardımıyla iyice ezin. Sonra elde edilen karışımı ağrıyan bölgeye sürün 30 dakika kadar bekleyin sonra ılık su yardımıyla sürdüğünüz bölgeyi yıkayın ve temizleyin. Düzenli kullanım önemlidir.
  • Bir adet lahanadan ağrıyan bölgelere göre lahana yaprağı çıkarın cam bir şişe yardımıyla üzerinden geçirin. Tıpkı yufka şeklinde inceltin. İnceltilen lahana yaprakların üzerine zeytinyağı sürün ağrıyan yerlere sarın. Bu işlemi 3 saat arayla devam  edin. Özellikle düzenli kullanım önemlidir.
  1. 4 su bardağı suyun içine 1 tutam kadar ayrık otu. 1 tutam kadar lavanta çiçeği ve 4-5 adet ince dilim limon ilave edin. 15-20 dakika kadar kaynatın ılımaya bırakın. Ardından ılıyan karışımı tel bir süzgeç yardımıyla süzdükten sonra. Akşam ve sabah düzenli olarak her gün yarım çay bardağı için. Özellikle düzenli kullanım önemlidir.
  • Dört su bardağı kaynatılmış suyun üzerine 10 yemek kaşığı önceden ufalayın ezilmiş söğüt yaprağı ilave edin. 20 dakika kadar demlenmesi için bekleyin ve süzün. Elde edilen karışım sabah ve akşam olmak üzere günde 2 su bardağı için.

NOT: Özellikle bu ve bunun gibi hastalıklar için düzenli kullanım önemlidir. Alerjisi olanlar o ürünü kullanmamalıdır. Ayrıca kullanılan miktar çok önemlidir. Yukardaki tedavi yöntemlerini uygularken düzenli olmasına dikkat edin. Tedavi yöntemlerini uygularken  sağlıklı beslenmeye de dikkat edin.

 

Sitemizin diğer blok yazılarını okumayı unutmayın!

 

 

 

One thought on “İltihaplı Romatizma

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir