×

Hemoroid (Basur)

Hemoroid (Basur)

HEMOROİD (BASUR)

Kalın bağırsakların durumunu gösterenlerden biri de hemoroid hastalığı olduğu için bu hastalıkta da ilk önce bağırsakların sağlığı çok önemlidir. Hemoroidin diğer adı da basurdur. Basur kanamalı ve kanamasız olarak da görülmektedir. Tedavi edildiği zaman kısa sürede hastalık tamamen ortadan kalkmaktadır. Basur nasıl geçer?, hemoroid nasıl geçer? basura iyi gelen bitkiler?, basurun tedavi yöntemleri nelerdir?, hemoroidin tedavi yöntemleri nelerdir? işte bu soruların yanıtı…

Hazmedilmeyen besinler;

  • Birçok inekten sağılarak karıştırılan süt,
  • Pastörize edilen ve uzun ömürlü sütler,
  • Katkılı ve eritilen peynirler,
  • Margarinler ve transgen yağlar,
  • Sıcak mayalı ekmek,
  • Bisküvi, cips gibi hazır yiyecekler, karışık yemekler ve bayat yiyecekler

Sürekli yaşanan hazımsızlık sonunda dalak ve karaciğer damarlarının tıkanmasını sağlar, bu organlarda enzim üretimi azalır. Bu durum bağırsakların hareketini yavaşlatır, kabızlık olmaktadır. Devamlı kabızlık ise basura yol açmaktadır.

Hemoroidin Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

  1. İlk önce yukarda belirtilen besinlerden uzak durulması gerekir.
  2. Makat için soğuk su kullanılması gerekir. Bu da makat kaslarının direncini artırır ve kan dolaşımını hızlandırır.
  3. İç çamaşır mutlaka geniş olmalıdır.
  4. 200 gr. zeytinyağı, 40 gr. taze öğütülmüş çörekotu ile karıştırılır, bir hafta sonra süzülmelidir. Bitene kadar günde 1 kaşık yemeğin üzerine dökülerek veya içilerek tüketilmelidir.
  5. Taze veya kuru ısırgan otu ezilerek sirke ile yoğrulmalıdır. Sonra yağlı kağıda sürülmelidir, basur üzerine konup sabitleştirilmelidir. 10- 12 saat bekletildiği zaman iltihabı akıtır ve şişkinlikleri dağıtır.
  6. 30-40 gün süreyle çimlenmiş buğday kullanılmalıdır.
  7. Çay olarak papatya, kekik, ısırgan otu, yeşil çay ve keten tohumu sırasıyla tüketilmelidir.
  8. 1 çorba kaşığı keten tohumu 100-150 gr. sıcak suyla 1,1,5 saat demlenmeye bırakılmalıdır ve sabah-akşam içilmelidir. Veya 1 çorba kaşığı keten tohumu öğütülmelidir ve bal şurubu ile yutulmalıdır. Keten tohumu içildikten sonra zencefil çayı içilmelidir. Keten tohumu sadece tane olarak taze öğütülmelidir.
  9. Patlıcan sapları kurutulduktan sonra ince şekilde öğütülür ve sabah akşam 1 tatlı kaşığı suyla birlikte yutulmalıdır ve basurun üzerine konulmalıdır.
  10. Kurutulmuş kapari iyice öğütüldükten sonra suyla birlikte içilmelidir.
  11. Nane ile yoğurt suyu birlikte tüketilmelidir. 
  12. Rendelenmiş patates + bal karışımı veya öğütülmüş çörekotu + zeytinyağı karışımı, veya bal+ kepek karışımı yağlı kağıda yerleştirilmelidir ve basur memelerine konarak sabitleştirilmelidir.

KAYNAK: Aidin Salih Gerçek Tıp Kitabı

SİTEMİZİN DİĞER BLOK YAZLARINI OKUMAYI UNUTMAYIN!

1 yorum

Yorum gönder