7 Eylül 2024
Sağlık

Hastalıklar Nasıl Başlar Ve Nasıl İlerler

Hastalıklar Nasıl Başlar? Ve Nasıl İlerler?

İşte hastalıklar nasıl başlar? sorunu önemli bir o kadar da zor bir sorudur. Her şeyin başlangıcı olduğu gibi hastalıklarında bir başlangıcı vardır. Bu başlangıçlarında sebepleri vardır. Bu sebeplere dikkat edildiği zaman hastalıkların başlanması önlenir. İşte bu sorunu cevabı…

Yanlış beslenme, kimyasal ürünler, kozmetik ürünleri, tıbbi ilaçlar, zehirli maddeler, deterjanlar hazmı bozulmasına ve atıkların vücutta birikmesini sağlar.

  • Bu sebeple karaciğer toksinleri zarar görür ve hepatit meydana çıkar.
  • Ayrıca damarlarda tıkanıklık ve kan dolaşımında bozulmalar meydana gelir.
  • Hormonlarda bozulma ve organ dokularında bozulmalar görülür.
  • Organ fonksiyonlarında bozulma ve bağışıklık sisteminde oluşan dengesizliklerde ağır hastalıklara yol açar.

Hastalıklar Nasıl Başlar? Nasıl İlerler?

  1. Havaya karışan dumanlar, zehirli gazlar, tozlar, deterjanlar, temizlikte kullanılan kimyasal maddeler solunum yollarıyla kana karışır ve dokularda hücreleri yıkmaya başlar.
  2. Gübrelerin yapısında kullanılan kimyasal maddeler toprağa, yeraltı ve yer sularına karışır. Böylelikle bu da sebze,  meyveleri ayrıca bitkileri etkiler. Bitkileri de hayvanlar yediği için ister istemez ete geçmiş olur. Bu ürünleri de tükettiğimiz için vücudumuzu kimyasallar ele geçirmeye çalışır.
  3. İyi çiğnenmeyen yemeklerde mide de ve bağırsaklarda çürüyüp mayalanan yemek atıkları kana karışır ve kan ile de bütün dokulara ulaşır. Dokularda atıklar artıkça iltihaplanma, yan ve gaz oluşmaktadır. Bunlarda ağrıya, sızıya ve mutasyona sebep olur. Bu durum böyle devam ettikçe de her türlü hastalığa da sebep olmaktadır.
  4. Fakat vücut bunlarla savaşmak için mikrop üretir. Bu mikroplar savaşırken iltihaplanma, bademcik şişmesi, terleme, öksürük, balgam, alerji, sivilce, ateş, burun akıntısı gibi şeylerle kurtulmaya çalışır. Bu tepkiler aslında sağlıklı bağışıklık sistemi savunmasıdır. Bu savunmalardan kurtulmak için antibiyotik kullanımı çok zararlıdır. Çünkü iyi bağışıklık sistemini zehirmiş oluyorsunuz. Bunun için sağlıklı dikkatli ve doğal yiyeceklerden tüketilmesi yeterli olur. Ayrıca katkı maddesinde ve zararlı yiyeceklerden uzak durulmalıdır. Buna dikkat edildiği sürece gerek kalmaz.
  5.  Antibiyotik kullanıldığı zaman midede olan faydalı mikropları öldürür ve zararlı mikroplar üretir. Böylece birçok hastalığa davetiye çıkarır.
  6. Doğal olmayan, fazla çiğnenmeyen, karışık, birbirine zıt yiyecekler ve fazla tüketilen yiyecekler mide çürür ve bağırsaklara geçer. Bağırsaktaki mikroplar bu atıklarla zehir üretir bu zehirlerde kana karışır. Bu kan ise ilk önce karaciğerden böbreklere böbreklerden kalbe ulaşır kalp de bu zehirli kanı vücudun her yerine ulaştırır. İlk önce karaciğer hastalanır yağlanmaya, büyümeye, kist oluşturmaya başlar. Kanda atıklar çoğaldıkça kolesterol ortaya çıkar. Vücut kanı hızlandırmak ve atıkları çıkarmak için tansiyonu yükseltir. Bu seferde tansiyonu düşürmek için ilaç kullanılır.
  7. Mide ve bağırsak işlevlerini yapmadığında karaciğerde tek başına fonksiyonlarını yapamaz. Bu da cilt de, böbreklerde, akciğer de, kalpte, rahimde ve birçok yerde hastalık çıkarır.

Yapılması Gerekenler

  • İlk önce ateşi varsa eğer doğal yöntemler ile düşürülmeye çalışılmalıdır.
  • Eğer bağırsaklar dolu ile hemen lavman yapılmalıdır. Bağırsaklardaki zehirden ve atıklardan hemen kurtarılmalıdır.
  • Bağırsaklar boşaltıldıktan sonra ılık su ile banyo yapın. Ayrıca sirkeli banyo da faydalıdır.
  • Öksürüğü hafifletmek ve kanı sulandırmak için limonlu su için.
  • Hareket etmek ve yürüyüş yapmakta çok faydalıdır.
  • Hakiki baldan yapılmış bal şurubu için.
  • Yeşil mercimek tüketilmelidir.
  • Soğan ve sarımsak tüketmeye özen gösterir.
  • 1 tutam safranı 200 gr su ile karıştırın ve 24 saat boyunca bekletin. Daha sonra günde 2 defa 1 çorba kaşığı kadarını su ekleyip tüketin.
  • Öksürük ve balgam sökücü doğal ilaçlar uygulanmalıdır.

Sitemizin diğer blok yazılarını okumayı unutmayın!

One thought on “Hastalıklar Nasıl Başlar Ve Nasıl İlerler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir