8 Eylül 2024
Sağlık

Guatr Hastalığı İçin Faydalı Bitkiler Ve Kürler

Guatr Hastalığı İçin Faydalı Bitkiler Ve Kürler

Her hastalıkta olduğu gibi guatr hastalığı da erken teşhis gerektirilir. Tedavi yöntemleri olan ve kısa sürede kurtulmak mümkündür. Hatta ilaç kullanmadan doğal tedavi yöntemlerini kullanarak bu hastalığı yenebilirsiniz. Guatr hastalığının doğal tedavi yöntemleri…

Kaya koruğu- dam koruğu: Kaya koruğu ezin, lapa haline getirin, kuyruk yağı ve tuzla karıştırın. Guatrın üzerine masaj yapın sık, sık tekrarlayın. Ayrıca dam koruğu bitkisi de yiyin.

Kereviz tohumu: 1 bardak kaynar suya, 10 gr dövülmüş tohum koyun. 10 dakika bekletin, günde 2-3 bardak içilin. Kereviz tohumu toz halinde günde 3 defa 1-3 gr için. Düzenli kullanmak gerekir.

Yulaf: 1 bardak kaynar suya, 10 gr yulaf koyun, 10 dakika kaynatın, günde 2-3 bardak için. Yulaf unundan günde 3 defa 1 tatlı kaşığı yiyin. Düzenli kullanıldığı zaman daha fazla faydasını görürsünüz.

Sinir otu yaprağı- baga otu: Taze yapraklar ezin, üzerine bir miktar tuz koyun, lapa halinde boğaza sarın.

Lahana yaprağı: Lahana yaprakları sıkın, elde edilen sudan günde 2-3 bardak için.

Kına: Kına, mayalı hamur ve tereyağı ile eşit miktarda karıştırın. Lapa halinde guatrın üzerine sarın, bir müddet devam edin.

Frenk inciri yaprağı: Frenk inciri yaprağı küle gömün. Yumuşayınca ikiye ayırın. Ayrıca boğaza sarın.

Meşe kabuğu: Meşe kabuğu sirke ile kaynatın, suyuna bir bez bastırın, guatrın üzerine sarın, 1 hafta devam edin. Meşe dallarının kabukları toz haline getirin, bununla her gün guatr ovun veya lapa haline getirin. Ayrıca boğaza sarın.

Tere- su teresi tohumu:  Tere tohumu toz haline getirin, 1 kaşık toz 1 fincan şekerle karıştırın günde 3 kaşık yiyin. Tohum toz haline getirin, bakla unu ile karıştırın hafif lapa haline getirin, guatrın üzerine koyun, üzerine lahana yaprağı sarın. Tere yaprakları sıkın suyundan günde 1 bardak için. Özellikle düzenli kullanım önemlidir.

 

Guatr Hastalığı İçin Bitkiler

Soğan: Günde 5-6 adet kırmızı soğan yiyin veya sıkıp günde 2-3 çay bardağı için. Özellikle düzenli kulanın.

Ceviz yaprağı: 1 bardak kaynar suya 4 gr taze veya kuru yaprak koyun, 10 dakika bekletin, günde 3 bardak için. Ceviz dış kabuğu da aynı şekilde kullanın. Cevizin yeşil kabuğunun suyunu çıkarın. Tere yağı ve kına ile karıştırın, ayrıca bir bezle boğaza sarın.

Ceviz: Taze ceviz fındıktan biraz büyükçe hale gelince 50-60 adet toplayın. Tofuyla beraber bir kap içerisinde dolapta muhafaza edin. Günde 1 adet tutulacak şekilde parçalanıp yutun.

Mercan kök: Mercan kök toz haline getirin, aynı miktarlarda sirke, zeytinyağı ve arpa maltı ile karıştırın. Guatrın üzerine sarın.

Fasulye: Kuru fasulye veya börülce kapçığı, ekin sapı, arpa maltı ve saf zeytinyağı lapa haline getirin. Ayrıca guatrın üzerine sarın.

Kuzu kulağı: Kuzu kulağı zeytinyağı ile ezin krem haline getirin. Ayrıca guatrın üzerine sürün.

Papatya: Büyük çiçekli papatya, tavuk yağı ile iyice ezip, lapa haline getirilip guatrın üzerine sarın.

Ballı baba: Taze ballı baba çiçekleri ezip. Ayrıca lapa halinde guatrın üzerine sürün.

Keçi Lahanası:  Keçi lahanası yaprakları ezip zeytinyağı ile merhem yapın. Ayrıca guatrın üzerine sürün.

Çoban süzeği: Çoban süzeği haşlayın, ılık olarak gargara yapın.

Kehribar: Boğazda kehribar bir kolye taşımak troidler için oldukça etkilidir.

 

NOT: Eğer yukarda belirtilen maddelerden birine alerjiniz varsa kullanmayınız. Ayrıca düzenli ve ölçülü kullanım çok önemlidir. Hepsini birden kullanmanıza gerek yoktur. Sadece bir maddeyi bile uygulayabilirsiniz. Maddelerden biri veya birileri eğer iyi gelmiyorsa bırakın. Bu süreçte hastalık bitene kadar tedavi şartlarına dikkat edilmelidir.

SİTEMİZİN DİĞER BLOK YAZILARINI OKUMAYI UNUTMAYIN!

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir