Epilepsi (Sara)
EPİLEPSİ (SARA) HASTALIĞI
Özellikle bazı sebeplerden sonra meydana gelen süresi de bazen uzun bazen kısa olan epilepsi (sara) hastalığı önemli bir durumdur. Ayrıca sara hastalığı sonradan da oluşabilen bir hastalık türüdür. Fakat epilepsi hastalığı önlenebilecek bir hastalık olduğu için kriz geçirmemek çok önemlidir. Kriz geçirmemek için de önlem alınmalıdır. Aidin Salihin epilepsi hastalığına karşı tedavi yöntemleri nelerdir?, Epilepsi nasıl tedavi edilir?, Sara hastalığının tedavi yöntemleri nelerdir?, Sara hastalığı nasıl geçer?, Epilepsi hastalığının tedavi yöntemleri nelerdir?, işte bu soruların yanıtı…
Epilepsi Hastalığının Tedavi Yöntemleri Nelerdir?
- Kışın 1 çay kaşığı ufalanmış kuru sinirli ot 40 gün boyunca her gün bir miktar su ile yutulmalıdır. Ayrıca her ilkbahar taze çıkan sinirli otunun yaprakları özellikle yemeklere konulmalıdır.
- Beşparmak otunun yaprakları ezilerek her gün 1 çay kaşığı suyla veya bal şurubuyla birlikte 30 gün boyunca içilmelidir.
- Ayrıca günde 7-14 gram gelin saçı otu ve lavanta bal şurubu ile birlikte içilmelidir.
- Kişniş otu yemekler birlikte tüketildiği zaman hazım sisteminde yemeklerin bozulmasıyla ortaya çıkan ve sara krizine sebep olan toksinleri nötralize eder.
- Taze öğütülmüş 6 gr. kantaron çiçeği nöbet öncesi bal şurubu ile içilirse, sara nöbetlerini önlemektedir. Bu işlem, 3 ayda bir haftalık kürler halinde yapılmalıdır. Kantaron çok kuvvetli olduğu için devamlı kullanılmaz.
- Günlük sakızı, propolis ve damla sakızı çiğnenirse eğer beyinden toksinleri çekerek nöbetleri önlemektedir.
- 1 adet deniz soğanı ince ince kesilmelidir ve 500 gr. suyla kısık ateşte 3 dakika boyunca kaynatılmalıdır. Karışım soğuduktan sonra süzülmelidir ve günde 50 gr. yudum yudum içilmelidir. Her 10 günde 1 yeni bir porsiyon hazırlanarak 41 gün içmeye devam edilmelidir.
- 4 adet deniz soğanı ince olarak kesilmelidir, bir litre doğal sirkede 21 gün bekletilip süzülmelidir. 41 gün boyunca bu sirkeden günde 30-50 gr. içilirse sara hastalığına çok iyi gelmektedir.
- Kakule inci ince öğütülmelidir ve elekten geçirilmelidir daha sonra buruna çekilmelidir.
- Propolis, mayoran suyu ile eritilerek buruna çekilmelidir.
- Sığır kuyruğu otu kökleri veya yaprağı sıkılarak buruna çekilmelidir. Ya da yaprakları toz haline getirilerek sabah-akşam 1 kahve kaşığı yutulmalıdır.
- Mayaron suyu buruna çekilmelidir veya yaprakları toz haline getirilerek yutulmalıdır.
- Kolye olarak ay taşı taşımak.
- Ilık su ile yıkanmak ve ılık su içmek.
- Taze veya kurutulmuş incir yemek.
- Yabani kekik çayı içmek.
- Çok yürümek, ayaklara sık sık masaj yapmak.
- Hacamat yaptırılmalıdır.
- Kafa derisine zeytin yağı sürmek ve sık sık saçları taramak.
SİTEMİZİN DİĞER BLOK YAZILARINI OKUMAYI UNUTMAYIN!