Dalak Büyümesi
DALAK BÜYÜMESİ
Karaciğeri en çok riske sokan dalak büyümesi olduğu için çok fazla büyüdüğü için karaciğer hastalanmasını da sağlamaktadır. Bu sebepten dalak büyümesinde karaciğer temizliği de çok önemlidir. Eğer karaciğer temiz olursa dalağında sağlığı iyi olmaktadır. Aidin Salih’in dalak büyümesi için tavsiyeleri nelerdir?, dalak büyümesi için bitkisel tedaviler nelerdir?, dalak neden büyür ve dalak büyümesinin tedavi yöntemleri nelerdir?, işte bu soruların yanıtı…
Mutlaka dalak büyümesi için KARACİĞER TEMİZLİĞİ yapılmalıdır. Eğer çok ilerleme oldu ise ise mutlaka KAN TEMİZLİĞİ de yapılmalıdır.
Dalak Büyümesinin Sebepleri Nelerdir?
- Siroz
- Kan hastalıkları
- Enfeksiyonlar
- Kimyasal ve sentetik ilaçlar
- Yetersiz çiğneme
- Hazımsızlık
- Varis
- Uyuz
- Kanser
- Sedef
- Fil hastalığı
- Kronik sıtma
- Sinir ve ruh hastalıkları
Dalak Büyümesinin Doğal Tedavi Yöntemleri Nelerdir?
- 4 gr. taze öğütülmüş yabani semizotu tohumu
- 30gr. üzüm sirkesi
3 gün süreyle günde 1 defa tüketilmelidir. Eğer semizotu tohumu yoksa turp tohumu veya bal kabağının kurutulan öğütülen kabuğu da tüketilmelidir.
- 10 gr defne yaprağı veya ceviz yaprağı
- 400 gr. su
Bu karışım 3 dakika boyunca kaynatılmalıdır ve 30 dakika boyunca demlenmesi beklendikten sonra süzülmelidir. Özellikle küçük yudumlar ile gün boyunca tüketilmektedir.
- 150 gr. taze sıkılmış semizotu
- 50 gr. su
Karıştırılarak günde 2-3 bardak tüketilmelidir. İsteyenler tek başına semizotunu da tüketebilmelidir. Semizotu bu süreçte hiç bırakılmadan tüketilmelidir. Özellikle yabani semizotu tercih edilmelidir.
Semizotunun mevsimi değilse, mevsime olan nar suyu, lahana suyu, kırmızı pancar suyu da tüketilebilir.
- 1 tatlı kaşığı bal kabağının dış kısmının kurutulan ve kavrulan hali
- 1 miktar su
Her gün 1 tatlı kaşığı kadarını su ile içilmelidir. Ayrıca balkabağı kabuğu pişirildikten sonra içerisine bal ve sarımsakta ilave edilmelidir, bu karışım da tüketilmelidir.
- Ezilmiş beyaz lahana yaprakları sirke ile karıştırmalıdır ve yağlı kağıda sürülmelidir, dalak bölgesine sarılmalıdır. Ya da beyaz lahana yerine kırmızı pancarda kullanılmaktadır. 3-4 saat boyunca bekletilmelidir. Özellikle bu karışım büyüyen ve sertleşen iltihaplı dalak içindir.
- Yağlı kağıda bal sürülür ve balın üzerine öğütülmüş hardal tohumu serpilir ve dalak bölgesine sarılır. Sonra da 3-4 kat bez ile kapatılmalıdır ve mümkün olduğunca uzun bekletilmelidir. Ayrıca en az 30 dakika bekletilmelidir. Bu karışım ise büyüyen ve sertleşen iltihapsız dalak içindir.
- Dalak hastalıklarına gebreotundan daha iyi bitki yoktur. Gebreotu veya tomurcukları kaynatılıp içilmelidir veya kurutulan kökü veya kurutulan tomurcukları öğütülen çavdar unu ile yoğurduktan sonra dalak üzerine sarılmalıdır.
- Dalak tıkanıklığını açma özelliğine sahip olan zencefil ve tarçın baharat olarak da kullanılır.
- Özellikle tıkanıklığa bil hassa günlük 3-4 tane acı badem tatlı badem ile tüketilmelidir.
KARACİĞER YAĞLANMASINI TEDAVİ YÖNTEMLERİ NELERDİR? TIKLAYIN
Kaynak: AİDİN SALİH
SİTEMİZİN DİĞER BLOK YAZILARINI OKUMAYI UNUTMAYIN!