Bal
BAL
Şifası dillerde dolanan bal birçok hastalığın tedavisine de iyi gelmektedir. Fakat hakiki bal olmasına dikkat edilmesi gerekir. Balla yapılan bir doğal ilaçlarda bulunmaktadır. Mutlaka evimizden eksik etmemiz gereken bir şeydir. Faydalarını ve şifasını saymakla da bitmez. Tabii ki dikkat edilmesi gereken hususlarda bulunmaktadır. Faydaları ise şöyledir…
Balın içerisinde % 40 meyve şekeri, %34 üzüm şekeri, % 18 su, %3 protein, %7,1 tuzlar, % 4 diğer şekerler ve mikroelementler, fermentler, vitaminler ve diğer maddeler bulunur.
Balın Faydaları
- Varis yaralarına iyi gelmektedir.
- Ciltte oluşan iltihaplı yaralara faydalıdır. İltihaplı olan bölgeye sürülmesi yeterlidir.
- Çıbanlarına da iyi geldiği bilinir.
- Ayrıca ağız ve kangren yaralarına iyi gelir.
- Ağız ve burun damarlarının açılması yardımcı olur. Propolis ile az miktarda balı karıştırıp birlikte çiğnemek.
- Özellikle uykusuzluk problemi çekenler için birebirdir. Yatmadan önce alınan uykunun gelmesini sağlar.
- Kaya tuzunu ılık su ile eritin ve içerisine eşit miktarda bal ilave edin ve kulağa damlatın. Bu karışım kulaktaki iltihabı temizlemektedir. Düzenli olarak uygulandığında iltihaptan eser kalmaz.
- Bademcik şişliğine de iyi gelmektedir. Bir süre ağzınızda bal tutun ve bademcik şişliğini iner.
- Mide ve bağırsak bozukluklarına iyi gelir.
- Mide on iki parmak ve ülser yaralarının kapanmasını sağlar.
- Romatizmaya iyi gelir.
- Ciltte oluşan yaralara iyi gelir.
- Cilde sürüldüğü zaman nemlendirir ve canlandırır.
- Cilt hastalıklarına iyi gelir.
- Kalp, akciğer, karaciğer hastalarını da tedavi eder.
- Kansızlığa karşı iyi gelir.
- Sinir bozukluğuna faydalıdır.
- Hem kabızlığa iyi gelir, hem de ishali durdurur.
- Vücudu gençleştirir ve güç verir.
Bal İle Yapılan Doğal İlaçlar
- Vücuda kuvvet ve canlılık vermesi için; ceviz yaprağını kaynatın ve süzün. Biraz soğuduktan sonra içerisine bal ilave edin. Günde 1 kere içilmesi yeterlidir.
- Karaciğer hastalığı için; 1 bardak elma suyuna, 1 çorba kaşığı bal ilave edin ve eritin. Özellikle sabahları aç karnına tüketin.
- Ciltte oluşan yaralar ve egzaman hastalığı için; Sıcak suyun içerisinde 1 kilo kadar tereyağını eritin ve üzerine yarım kilo kadar bal ilave edin. Yaraların üzerine krem günü sürün. Bu karışımı sabah kahvaltılarında da kullanılabilir.
- Kulak uğultusu, kulak çınlaması, orta kulak iltihabı ve mantar için; 50 gr ılık suyun içerisine 10 gr kaya tuzu ilave edin ve eritin. Sonra gerekli olduğu kadar bu karışımdan biraz alarak içerisine bal ilave edin. Özellikle sabah ve akşam kulağa 6-7 damla kadar ılık bir şekilde damlatın.
- Ağız, dil yaralarına, mide ve bağırsak yaraları için; 500 gr sıcak suyun içerisine tam dolu 3 yemek kaşığı papatya koyun ve 1 saat boyunca demlemeye bırakın. Ilıyınca süzün ve içerine 3 yemek kaşığı bal ilave edin. İster için, isterseniz de gargara yapabilirsiniz. Lavman da yapılabilir.
Bal Yenirken Dikkat Edilmesi Gerekenler
- Yemek ile yemeklerde ve yemekten sonra tüketmeyin. Çünkü şifa özelliğini kaybetmektedir. Önemli olan onu vaktinde tüketmektir.
- Fazla tüketildiği zaman alerji etkisi vardır.
- Ayrıca fazla tüketildiği zaman kilo da aldırır.
- Fazla tüketildiği zaman uyku ve tembellik de yapar.
Bal Ne Zaman Tüketilmelidir?
- Özellikle şifa ve tedavi amacıyla tüketmek isteyenler sabah ve akşam günde 2 kez olmak üzere aç karnına 1 çorba kaşığı tüketilmelidir. Ama arkasından hemen yemek yenilmemelidir. Bu bal yemek yerine geçmektedir.
- Ya da yemeklerden önce 1 tatlı kaşığı yenilmelidir. En az 1-2 saat geçmelidir.
Sitemizin diğer blok yazılarını okumayı unutmayın!
5 comments