14 Ekim 2024
Sağlık

Ateş

   Ateş

Annelerin en çok sıkıntı yaşadığı şey bebeklerde ateş olmasıdır. Bundan çok korkarlar acaba yükselecek mi? Ne zaman düşecek? Havale geçirir mi? Bir hastalık kalır mı ? Diye hep düşünürler. Hatta her ateşte doktora götüren anneler de vardır. Aslında bu kötü bir şey değil götürmeleri korktukları içindir. Evde ateş düşürücü kullanmadan bile doğal yöntemlerle düşürmek tabii ki mümkündür. Büyükler hep bizim zamanımızda doktor mu vardı derler. Hep kemdi imkanlarıyla yapmışlardır. Ama aman düşer birazdan deyip hiç bir şey yapmamazlık yapmayın ateş birden fazla miktarda yükselirse be düşünemezseniz havale geçirebilir. Onun için ara ara ölçülmesi gerekir. Bu yöntemler nelerdir şimdi bakalım…

Ateş bebekler ve çocuklarda sıkça gözükmektedir. Bebeklerde ateş anne ve babaların korkulu rüyası olmuştur. Ateş hafife alınacak bir rahatsızlık değildir. Özellikle sürekli ve yüksek ateşler mutlaka dikkate alınmalıdır. Birçok annem ve baba ateş düşürme yöntemlerini evde sürekli uygulamaktadır. Özellikle yüksek ateşe bağlı havaleler korkulu bir durumdur. Halbuki 5 yaşından altındaki çocuklarda havale geçirme oranı düşüktür. Ateşin düşük olduğu süreci iyi bir şeydir. Vücuttaki toksinlerin eritilmesi ve vücuttan atılmasına en büyük yardımcıdır. Ateş hastalıkların iyileşmesinde en önemli süreçtir. Fakat ebeveynler sürekli ateş düşürücülerle ateş düşürmeye çalışmaktadır. Tabii ki sürekli yüksek ateşin olması tehlikelidir. Normal ateş hastalık için iyidir. Fakat bunun arasında ince çizgiyi iyi belirlemek gerekir.

Bebeklerde ateşin olması ebeveynlerin en çok karşılaştığı sorunlardandır. Bu süreçte nasıl düşürülmesi gerekir diye düşünürler ve bilinen yöntemleri uygularlar. Bu yöntemler ateşin düşmesi sağlamaktadır. Özellikle de ateşlerde düşürücü kullanmak istemeyenler için etkilidir. bu yöntemler kısa sürede ateşi düşürecek ve vücudun hızla iyileşmesini sağlayacaktır. Bebeklerde ateş düşürme yöntemleri şunlardır:

Bebeklerde ateş düşürme yöntemleri

Yüksek ateşte en çok bilinen çocuğu veya bebeği hemen duş aldırmaktır. Sirkeli su ile kompres yapmak veya sirkeli suyla yıkamak.

Etkili yöntemlerden ve bilinen yöntemlerde biri buruna doğal çörekotu yağı damlatmaktır. Fazla miktarda olmasın rahatsız edebilir.

Limon suyu su ile karıştırılarak aç karnına içirilirse ateşi düşürür. Limon suyu ayrıca baş ağrısına ve boğaz enfeksiyonlarına ve bademcik şişmesine iyi gelmektedir. Limonun suyu fazla olması bu sefer boğazı yakabilir. Ölçüye dikkat edin.

Arpa su ile kaynatılır ve elde edilen arpa suyu içirilir ve ateşi düşürür, balgamı söker ve ishali önlemektedir. Sürekli vermek iyi değil günde 1 defa vermek yeterlidir.

Elma veya elma suyu da bronşit ve nezleye, ateşli hastalıklara iyi gelmektedir. Düzenli olarak günde 1 kere verilmesi yeterlidir.

Sirke ateşli hastalıklarda zeytinyağı ile karıştırılarak başa sürülürse, baş ağrısını dindirir, ateşli vücuda sürülürse, ateşi düşürür.

Kına bitkisi kaynatılarak içilirse ve kına tozu sirke ile karıştırılır ve ayak altına sürülürse de ateşi düşürmektedir.

Zencefilin kendisi veya suyu midedeki balgamı parçalar ve iltihabı kurutur. Kan basıncını normalleştirir, kan dolaşımını uyarır, terletir ve ateşi düşürür.

Sinamekiyi kaynatıp suyunu içmekte ateşi düşürür. Özellikle günde sadece 1 kere verilmesi düşmesi için yeterlidir.

Defne yaprakları öğütülür, kepekli buğday unu ile yarı yarıya karıştırılır ve sirke ile hamur yapılır. Bu hamur ateşli şişliklere sarılır, iltihaplanmayı önler, ateşi düşürür, ağrıyı dindirir. Sadece günde 1 defa uygulanması iyi olur. Fazla kullanılması zarar verebilir.

Not: Herhangi bir ürüne alerjisi olanlar kullanmasınlar. Eğer farklı bir durum varsa lütfen bu tarifleri kullanmayın.  Özellikle  dikkat edilmesi gereken bir rahatsızlıktır. Eğer hala düşmemiş ise hemen doktora başvurun.

Sitemizin diğer blok yazılarını okumayı unutmayın!

 

 

2 thoughts on “Ateş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir