Bitki Çaylarıyla İlgili Önemli Uyarılar
BİTKİ ÇAYLARIYLA İLGİLİ ÖNEMLİ UYARILAR
Genellikle herkesin bolca tükettiği bitki çayları aslında çok faydalı olmasıyla birlikte, bazı durumlarda ve yanlış kullanımda zararları da bulunmaktadır. Ayrıca kullanımlarda yan etkileri de görülebilir. Her çayda olduğu gibi fazla kullanmak zararlıdır. Bitki çaylarının tüketimi günde 2 fincanı geçmemesi gerekir. Uzun süre kullanımda mutlaka ara verilmesi gerekir. Bitki çaylarıyla ilgili önemli uyarılar…
Bitki çayları özellikle kış aylarında insanların hastalanmamak için kullandığı ve vücutta ki bazı rahatsızlıklar için kullanılan ürünlerdir. İnsanlar bitki çaylarını kullanırken aslında neyi ne kadar kullanmaları gerektiğini veya hangi ürünü kullanmamaları gerektiğini pek bilmezler. Bilmedikleri içinde bitki çaylarının zararlarını görmüştürler. Çayların vücutlarına zarar değil yarar verebileceğini düşünüyorlar. Hangi çayın ne tür yan etkisi var ya da bu benim rahatsızlığım için iyi gelir mi? Diye genellikle düşünülmüyor. Bunun da sonuçları kötü oluyor. İyileşeyim derken daha da kötü duruma düşünülüyor. Özellikle zayıflamak adına kullanılan bitki çayları, insanları nerdeyse ölüme bile götürebiliyor. Ama bu çayları kullanan kişi zararına bakmadan zayıflamak ümidiyle bu çaylardan yararlanmak istiyor.
Bitki Çayları Zayıflatır Mı?
Zayıflamak isteyenlerin özellikle kullandığı sinameki çayı görüldüğü kadar hoş bir bitki değildir. Sinameki çayı tehlikesi büyük olan çaylar arasındadır. Uzun süre tüketen kişi de bağırsaklarda kalıcı rahatsızlıklarına sebep olmaktadır. Bu yüzden dikkatli kullanılması gereken bir çay türüdür. Günde 1 fincan tüketilmesi yeterlidir. Moringa çayı da zayıflamaya yardımcı olan bir çaydır. Fakat fazla kullanımda kalp çarpıntısına ve başka rahatsızlıklara sebep olabilir.
Bitki Çayları Alerji Yapar Mı?
Çayları kullanan kişi mutlaka ilk önce bu maddeye alerjisi olup olmadığına mutlaka dikkat edilmelidir. Alerji olmayanlar ise bu çayı içtikten sonra çarpıntı veya alerji olabilir miyim? Diye düşünmelidir. Alerji hafife alınacak bir durum değildir. Bu yüzden dikkatli kullanılmalıdır. Alerji olduğunu kaşıntıdan anlayabilirsiniz.
Bitki Çayları Tansiyon Düşürür Mü?
Bitki çaylarını kullanan kişiler hastalıklarını dikkate almalıdır. Hipertansiyonu ve çarpıntısı olan kişiler yeşil çayı bir fincandan fazla kullanmamaları gerekir. Yeşil çay çok faydalı bir çaydır fakat yine de dikkatli tüketilmelidir. Yine düşük tansiyonu olan kişilerde kekik çayını kullanırken dikkat etmelidir. Çünkü kekik çayı tansiyonu düşürücü etkisi bulunmaktadır.
Bitki Çayları Gebelikte Zararlı Mıdır?
Gebe olan kişiler çay kullanırken dikkatli olmalıdır. Özellikle ilk ayrında gerekirse hiç bitki çayı içmemelidir. Çünkü bazı çaylar düşük yapmasına sebep olmaktadır. Biberiye çayı da düşüğe sebep olmaktadır. Bu yüzden kullanmamaları gerekir. Yine biberiye çayı çok faydalı bir çay olsa da erkeklerde sprem sayının azlığına, ödeme, spazma ve hatta koma bile görülebilir. Bir haftadan fazla tüketilmemelidir.
Bitki Çayları Ödem Atar Mı?
Ödem atmak için birçok kişi bitki çaylarına yine başvurmaktadır. Fakat çabuk atmak için fazla tüketim yaparlar. Aslında ödem atmak isterken daha çok rahatsızlanmaya sebep olurlar. Kendinize uygun olan bitki çayı olmuş olsa da yine de günde 3 bardaktan fazla tüketilmemelidir.
Karışım
Bitki çaylarını birbiriyle karıştırmak sakıncalıdır. Çünkü bazı bitkiler karışım sırasında zehre dönüşebiliyor. Özellikle ısırgan otu, biberiye ve ekinezya gibi bitkileri karıştırmamak gerekir. Karışımlar zehirlenmeye de yol açabilir.
Etkileşim
Bitki çaylarını kullanan kişiler eğer kolesterol hapı, alerji hapı, doğum kontrol hapı gibi ilaçları kullanıyorlarsa tüketmemeleri gerekir. Özellikle ekinezya kullanılmamalıdır. Çünkü etkileşime geçerler.
Beslenme
Bitki çaylarını özellikle aç karnına fazla tüketildiği zaman ölüme ve kalıcı hasarlara götürebilir. Mutlaka bitki çaylarını kullanırken beslenmeye de dikkat edilmelidir. Eğer sağlıklı beslenme olmazsa vitamin eksikliğine ve birçok rahatsızlığa sebep olabilir.
Sitemizin diğer blok yazılarını okumayı unutmayın!